Press "Enter" to skip to content

Vad tror spelbolagen om Mourinho?

José Mourinho tog över manager-jobbet i Manchester United under sommaren 2016. Mourinho har fortfarande ett väldigt starkt rykte och är en respekterad tränare. Men helt klart så fick Moruinhos rykte och varumärke en liten törn efter sitt sista år med Chelsea då allt gick så dåligt som det bara kunde gå.
Mourinho tog över i Manchester United och gjorde en massa tunga värvningar. Han värvade världens dyraste spelare i Paul Pogba som kom från Juventus. Han tog in Eric Bailly från Villarreal. Armeniern med namnet Henrich Mkhitaryan som kan vara det svåraste namnet att stava i hela fotbollsvärlden kom från Borussia Dortmund. Och till sist kom ju också Zlatan Ibrahimovic från Paris Saint Germain. Tungt värvat kan man lugnt säga.

Zlatan hade en bra start och det hade Pogba också. United såg bättre ut än föregående säsong och helt plötsligt började man snacka om att Manchester United skulle kunna gå och vinna hela Premier League. Spelbolagen satte ned oddsen rejält för att United också skulle göra så. Men om du kikar på spelbolagen idag så är det en helt annan femma.

Tror spelbolagen att Mourinho kan få sparken?

Alla kan så klart få sparken. Det spelar ingen roll om man heter Mourinho eller Guardiola. Men folk pratar nu efter en serie sämre resultat att Zlatan och Pogba ska bänkas samt att Mourinho ska få sparken. Det är det dummaste jag läst på länge. Zlatan och Pogba ska starta alla dagar i veckan och Mourinho ska inte sparkas och du ska inte spela på det även om du erbjuds 80 gånger pengarna (just nu får du kanske 16-20 gånger pengarna). Jag tror helt enkelt att det ska så extremt mycket till innan Mourinho får kicken. Det måste gå mycket, mycket sämre nu över lång tid innan man kan börja tänka på att Mourinho ska sparkas. Men om du tror att Mourinho kommer sänka United fullständigt så testa vilket spelbolag som helst som har Manager-specialare och lägg ett spel. Jag tror att det är en dålig idé dock.